Een goed pensioen begint vandaag

Nu handelen voor een prettige oude dag

Een fijne oude dag met genoeg geld om te leven én te genieten van je pensioen. Misschien zelfs wel eerder stoppen met werken. Het is wel duidelijk dat dat met AOW alleen niet gaat lukken. Ook de opbouw van je pensioen staat onder druk en zal waarschijnlijk onvoldoende zijn. Met ingang van 1 juli 2023 is de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen van kracht. De recente wijzigingen in het pensioenstelsel zorgen ervoor dat garanties niet langer bestaan en dat beleggen vanaf nu de norm is; niet alleen in de opbouw- maar juist ook in de uitkeringsfase. Jij bent zelf aan zet en verantwoordelijk voor je eigen toekomst. BlueMoon ondersteunt je met het opbouwen van jouw pensioen voor later. 

BlueMoon adviseert over jouw pensioenregeling.

Veel Nederlanders bouwen pensioen op via de werkgever. Hoe hoog de pensioenuitkering uiteindelijk zal zijn, hangt af van tal van factoren. Met name de premie-inleg, maar vóóral het rendement gedurende de looptijd en dus ook het beleggingsrisico dat je (on)bewust loopt. Als collectief pensioenadviseurs weten wij als geen ander wat hierbij komt kijken. De experts van BlueMoon helpen je dan ook graag bij het maken van de juiste keuzes. Op die manier zorgen we er samen voor dat je straks kan genieten van een écht fijne oude dag.

Bouwen aan aanvullend pensioen

Fiscaal voordeel met 3e pijler

Is de pot die je straks hebt opgebouwd groot genoeg om comfortabel met pensioen te gaan of is er een aanvulling nodig? De overheid stimuleert dit en heeft de fiscale aftrekmogelijkheden in box I aanzienlijk verruimd. Niet alleen ondernemers en zelfstandigen kunnen hiervan profiteren. Voor vrijwel iedereen biedt het 3e pijler pensioen dan ook enorme kansen om te bouwen aan pensioenvermogen met enorme fiscale voordelen. Bij BlueMoon bouwen we aan vermogen “over alle fiscale boxen heen” (zakelijk en privé) en ondersteunen je op fiscaal gebied. Dat doen we vanuit Financial Life Planning. Samen werken we aan een plan dat bij jou past. Nu én later. 

Pensioenbeleggen

Wat ons betreft is beleggen onlosmakelijk verbonden met het opbouwen van jouw pensioen. Sterker nog: Hoe eerder je hiermee van start gaat, hoe beter. 

Door de aangepaste wetgeving kan BlueMoon sinds 2020 haar dienstenpakket ook inzetten voor het opbouwen van aanvullend individueel pensioen in box I met alle voordelen van dien. Ingelegde gelden kunnen namelijk onder voorwaarden fiscaal in mindering worden gebracht op het belastbaar inkomen én rendementen zijn gedurende de opbouwperiode altijd onbelast. 

Omdat beleggen risico’s met zich brengt, is het belangrijk je goed te laten adviseren. De adviseurs van BlueMoon zijn er om voor jou de juiste balans tussen rendement, risico en fiscaal voordeel te vinden met de focus op de lange termijn. Wij maken hierbij gebruik van onze eigen beleggingsportefeuilles, gebaseerd op jarenlang academisch onderzoek.